Темос - гармонія тепла. Енергозбереження
Альтернативні джерела енергії.
RUUA
(067) 232 42 80
(067) 656-12-06


Виберіть бренд

Danfoss
Vaillant
Buderus
Viessmann
Bosch
Rehau
Purmo
Meibes
Kermi

Як українці економлять на опаленні: спалюють дрова та черпають тепло із землі

29 травня 2015

Через підвищені тарифи українці масово відмовляються опалювати будинки газом. Найбільш завзяті встановлюють теплові насоси та сонячні панелі.

Тисячу вісімсот гривень на місяць – лише за газ! Коли Олександр із Чернігова підрахував витрати, то якнайшвидше перевів опалення будинку на тверде паливо. Каже, однієї машини із дровами по дві з половиною тисячі гривень вистачає на півроку.

"Досить підкидати дрова раз вранці – завантаження йде, і завантаження ввечері. Дві завантаження вистачає на добу. Якщо навіть світла немає, у нас стоїть безперебійник, котел роботи своєї не припиняє", – розповів мешканець Чернігова Олександр Протченко.

А ось Олександр із Київської області пішов іншим шляхом – тепло у його будинку завдяки геотермальному насосу. З-під землі на глибині 30 метрів він черпає природне тепло безплатно. За електрику Олександр не платить – встановив сонячні панелі.

"З землі бере температуру цілий рік - 7 градусів - і вона по цьому колектору качає тепло в будинок, а там тепловий насос у будинку, він перетворить ці 7-8 градусів на 45 і ми повністю відмовилися від опалення газом", - повідомив мешканець . Нові Петрівці Олександр Сокиржинський.

Хазяїн каже, інвестиція в енергетичну незалежність витягла шість із половиною тисяч доларів із сімейного бюджету. І вважав - окупиться вона за дев'ять років. Навіть мати переконав приєднатися до сучасних технологій.

"Через сонячні батареї економія йде десь середньорічна 300 кіловат на місяць. У мене ніколи не відключаються ні морозильні камери, ні холодильники", – розповідає Ольга Сокиржинська.

Тим, хто не має вільних грошей, експерти теплоекономії радять зробити прості речі, які врятують не одну гривню у гаманці. Закрити всі щілини, звідки виходить тепло, та встановити батареї з регуляторами. Кому ж по кишені великі витрати звертають увагу на сонячні накопичувачі. 300 літрів гарячої води щодня та все за рахунок сонця.

Як повідомлялося, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 31 березня ухвалила рішення про підвищення кінцевого тарифу на послуги центрального опалення для населення в середньому на 67% з 1 травня, хоча ціни на газ та оптовий тариф на теплову енергію зросли. вже з 1 квітня.


ПопередняВсі новиниНаступна
© 2024. Сервісний центр Темос
Всі права захищені.
Політика конфіденційності.
Україна, м. Київ, пр. Паладіна, 32, оф. 436
(067) 232 42 80, (067) 656-12-06
alexover@ukr.net
Розробка сайту MSGROUP
Кошик замовлень